DAGVERS-coöperatieve breidt uit naar driehoek Brussel – Gent – Antwerpen

DAGVERS-coöperatieve breidt uit naar driehoek Brussel – Gent – Antwerpen

Gezonde dagverse maaltijden voortaan in drie grootste steden van België

Woensdag 24 januari 2018 — De coöperatieve vereniging DAGVERS breidt haar activiteiten uit naar Gent en Brussel. Met het vernieuwend concept mikt DAGVERS op gezinnen die nood hebben aan dagverse gezonde en biologische bereide maaltijden wanneer ze er door tijdsdruk niet toe komen om zelf te koken.  Het bestellen van DAGVERS maaltijden kan online via www.dagvers.org. DAGVERS levert de maaltijden aan huis en in Antwerpen ook al bij afhaalpunten via duurzaam transport.

Wie gemakkelijk én gezond én kindvriendelijk wil eten, vindt bij DAGVERS duurzaam bereide maaltijden die je niet met een schuldgevoel opzadelen omdat je je gezin weer een ongezonde snelle maaltijd hebt voorgeschoteld. Ook over de productie moet je je niet schuldig voelen. De DAGVERS-gerechten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DAGVERS gebruikt verse, lokale, biologische en fairtrade ingrediënten zonder bewaarmiddelen, in samenwerking met lokale (bio)boeren. De maaltijden worden ook duurzaam verpakt en geleverd.

“We zijn trots en verheugd om nu ook in Gent en in Brussel te starten met DAGVERS. En om het nieuwe jaar goed in te zetten, trakteert DAGVERS tijdens de maand januari met een gratis thuislevering bij de eerste bestelling”, aldus nog Inge De Clerck.

Eenvoudig online bestellen
Op het online bestelplatform kunnen de bezoekers hun eigen weekmenu samenstellen. Per dag kiezen ze uit twee opties het gewenste gerecht, de grootte van hun portie, het aantal en eventueel een dagsoep. Elke dag biedt DAGVERS twee bereide gerechten aan, waarvan één kindvriendelijk en één iets gewaagder. Eén van de twee is altijd vegetarisch. Om het comfort van drukbezette gezinnen nog te vergroten, kunnen Dagvers-maaltijden ook lange tijd op voorhand besteld worden.

Daarnaast lanceerde DAGVERS samen met Smartmat de ‘15 minuten kookbox’ waarin ook een Dagversmaaltijd zit die enkel nog opgewarmd moet worden in de (microgolf)oven. Deze kookbox biedt gezinnen nog meer kwaliteit en comfort tijdens de drukke werkweek.”, aldus nog Inge De Clerck.

Duurzaam transport met Bubble Post
Voor de levering werkt DAGVERS samen met hun duurzame partner Bubble Post die de maaltijden levert via gekoeld transport. “Bubble Post kiest steeds voor het meest efficiënte en duurzame vervoersmiddel. Momenteel gebeuren de gekoelde leveringen voor Dagvers met een bestelwagen op aardgas. Zodra er een meer ecologische manieren beschikbaar is, schakelt Bubble Post daarop over. Zo hopen ze, net als in Nederland, ook in Antwerpen, Gent en Brussel snel de Bubble Stint in te kunnen zetten; een nieuw elektronisch voertuig uit de categorie ‘bijzondere bromfiets.”, besluit Inge De Clerck.

NOOT VOOR DE JOURNALIST
The proof of the pudding is in the eating!
DAGVERS nodigt u uit om zelf een dagvers, gezonde én duurzame bereide maaltijd uit te proberen. Stuur een mailtje naar lotte@dagvers.org.

Inge De Clerck