Dagvers verwelkomt 129 aandeelhouders via crowdfunding

Dagvers verwelkomt 129 aandeelhouders via crowdfunding

Via BoleroCrowdfunding haalt de start-up 170.000 euro kapitaal op

Na een campagne van twee maanden rondde de Antwerpse start-up Dagvers hun crowdfunding succesvol af. Via het platform BoleroCrowdfunding haalden ze welgeteld 170.000 euro op via verkoop van aandelen. De doelstelling lag op minimum 100.000 euro. Bijna 130 investeerders kochten aandelen, waardoor ze zich nu aandeelhouder van de coöperatieve onderneming mogen noemen.

“We zijn blij met het enthousiasme van de particuliere investeerders voor ons project. We kijken ernaar uit om samen met hen van Dagvers een succes te maken”, zegt Inge De Clerck, initiatiefnemer en woordvoerder van Dagvers. “Een duurzaam en coöperatief project is niet wat traditioneel de meeste investeerders trekt, alhoewel het tij aan het keren is naar ons gevoel. Het enthousiasme rond Dagvers is groot, niet alleen van investeerders. Eerlijkheidshalve wil ik hier toch aan toevoegen dat de incentive van de overheid waarbij particuliere investeerders 45% belastingvoordeel genieten, zeker bijgedragen heeft aan het succes van onze campagne. Dat, samen met het feit dat Dagvers al verschillende financiële investeerders aantrok, waaronder investeerders via BAN Vlaanderen.”

In maart lanceerde Dagvers de financiële crowdfunding. Halfweg stond de teller al op het minimum beoogde bedrag van 100.000 euro. Nog eens een maand later eindigde de campagne op 170%. 129 investeerers kochten aandelen en genieten zo van de Tax Shelter, waardoor ze 45% van hun investering recupereren via hun personenbelasting. De minimuminvestering bedroeg 500 euro, de maximum 5.000 euro.

De visie en missie van Dagvers
Dagvers is een coöperatieve onderneming die tot doel heeft de voedselketen te verduurzamen, voedselverspilling tegen te gaan, en mensen een lekker, gezond en haalbaar alternatief te bieden voor traditionele catering thuis. Zo willen we positief bijdragen aan de work-life balance. 

Maar Dagvers is ook:

  • een werkplaats voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt
  • een meerwaarde voor al haar aandeelhouders en stakeholders (financieel of anders)
  • een positieve impact op mens en milieu
  • duurzame voeding en een duurzame levensstijl ingang laten vinden bij een groot publiek via convenience en uitstraling en zo actief meewerken aan de SDG’s (Sustainable Development Goals).

Daarnaast beoogt Dagvers een verticale integratie van alle actoren en ook stakeholders. Op die manier gaat iedereen in het duurzame bad, van producent tot klant. 

Waarden: duurzaamheid, transparantie, stakeholderbetrokkenheid. 

Meer info
Inge De Clerck
Gsm: 0476 83 87 88
inge@dagvers.be
www.dagvers.org

Of via social media:
https://www.facebook.com/dagvers
LinkedIn
Twitter - YouTube

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)
BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé- investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 225 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks. Contact: Dhr. Reginald Vossen ; telefoon: +32 11 87 09 11; email: r.vossen@ban.be
Voor meer informatie en contact media
PR & Communication: Benita Dreesen - GSM: +32 498 12 6001 - email: Benita@bentleye.eu

Over KBC Bolero Crowdfunding (www.bolero-crowdfunding.be)
KBC was de eerste bank en online broker ter wereld die zelf een crowdfundinginitiatief startte. KBC brengt ondernemend investerend België zo goed mogelijk met elkaar in contact om zo bij te dragen tot meer innovatie en ondernemerschap. In 2013 startte KBC als eerste met een eigen incubator (Start-it@KBC). Samen met haar partners begeleidde KBC al meer dan 400 startende ondernemers. Daarnaast beschikt KBC met Bolero over een online beleggingsplatform met ervaren beleggers die op zoek zijn naar investeringsopportuniteiten. Met het crowdfundingplatform www.bolero- crowdfunding.be slaat KBC een brug tussen investeerders en jonge ondernemers. Contact: Dhr. Koen Schrever ; telefoon: +32 2 429 04 10 ; email: koen.schrever@kbcsecurities.be 

 

Contacteer ons
Inge De Clerck Dagvers
Inge De Clerck Dagvers
Over Dagvers

DAGVERS staat voor gezonde, kindvriendelijke artisanaal bereide maaltijden gemaakt met biologische ingrediënten, geproduceerd in een korte keten en gemakkelijk duurzaam geleverd. Daarnaast wil DAGVERS een werkplaats zijn voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt en een positieve impact genereren op mens- en milieugebied. Uit de crowdsourcing (online enquête) in oktober 2016 bleek uit de antwoorden van meer dan 500 respondenten dat er een duidelijke vraag was naar dit aanbod. De reward based crowdfunding die in december 2016 werd gehaald, bevestigde de vraag van de markt. In maart 2017 werd vervolgens de cvba opgericht en op 14 mei 2017 sloot DAGVERS met succes haar eerste crowdfundingsactie af waarbij aandelen aan het grote publiek werden aangeboden. DAGVERS levert sinds eind mei 2017 maaltijden via afhaalpunten en aan huis in de regio Antwerpen en breidt haar activiteiten voor levering thuis of op kantoor nu ook uit in Gent en Brussel. Via Smartmat levert Dagvers over heel Vlaanderen bij aankoop van een maaltijdbox. www.dagvers.org