Dagvers wordt ‘preferred partner’ van Quares

Dagvers wordt ‘preferred partner’ van Quares

Dagvers en Quares delen een duurzaamheidsvisie. Ze willen samen bijdragen aan de work-life balance van de medewerkers die werken in de bedrijvenparken waar Quares instaat voor het parkbeheer.

Vastgoedspecialist Quares sloot een samenwerkingsovereenkomst met Dagvers, een coöperatieve vennootschap die drukbezette mensen gezond wil laten eten via biologische kant-en-klaarmaaltijden. Quares heeft een divisie Parkmanagement waarin ze zeventien bedrijvenparken met ongeveer 1.200 bedrijven in beheer heeft. Ze gaan nu bij deze bedrijventerreinen Dagvers introduceren om zo een gezonde work-life balance bij de bedrijven aan te moedigen.

“Voor Dagvers is de samenwerking een enorme kans om veel bedrijven te bereiken die als leverpunten kunnen fungeren voor hun medewerkers,” zegt Inge De Clerck, initiatiefneemster en woordvoerster van Dagvers. “Dagvers zet namelijk in op levering aan bedrijven. Want niets is zo makkelijk als na je werkdag je gezonde, kindvriendelijke gezinsmaaltijd op te pikken op een centrale plaats waar je toch passeert op je werk. Je hoeft de maaltijd dan thuis enkel nog op te warmen. Zo verlies je geen tijd met nadenken wat je gaat eten die avond, geen omweg langs de supermarkt met bijhorend tijdverlies, en geen gevecht tegen de tijd in de keuken om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Én geen schuldgevoel, want onze Dagvers-maaltijden zijn niet alleen super gezond omdat ze vol met verse groenten zitten, ze worden ook duurzaam gemaakt, geleverd én verpakt. We ondersteunen ook lokale bioboeren en tewerkstelling.”

Winst van langetermijnsamenwerking inzien
Quares was meteen enthousiast voor het initiatief van Dagvers en ging graag het gesprek aan. Kurt Impens, Head of Facility Management, licht toe. “Vanuit onze visie dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan, heeft Quares zich toegelegd op Duurzaam Management van bedrijvenparken. Dit concept zorgt ervoor dat bedrijven binnen de bedrijvenparken de meervoudige winst inzien van een langetermijnsamenwerking.” 

Kurt Impens vervolgt: “Samen werken aan vernieuwing en verbetering op diverse domeinen is één van onze kerntaken op onze bedrijfsparken. We staan dus steeds open voor vernieuwende initiatieven. Het initiatief van Dagvers kunnen we als vernieuwend en duurzaam bestempelen en het lost een probleem op dat bij heel wat mensen speelt: ‘hoe krijg ik na mijn drukke dagtaak snel maar gezond eten op de tafel voor mezelf of mijn gezin?’ Dat het bedrijf dat ook nog eens op een ecologische manier doet en denkt aan de lokale tewerkstelling zijn nog eens extra troeven om voor hen te kiezen.“

Financiële crowdfunding op schema
In maart lanceerde Dagvers een financiële crowdfunding via BoleroCrowdfunding. Met nog 30 dagen te gaan haalde de coöperatieve onderneming al 103.000 euro op. Meer dan 72 investeerders kochten aandelen en genieten zo van de Tax Shelter, waardoor ze 45% van hun investering recupereren via hun personenbelasting. De minimuminvestering bedraagt 500 euro, de maximum 5.000 euro.

De visie en missie van Dagvers
Dagvers is een coöperatieve onderneming die tot doel heeft de voedselketen te verduurzamen, voedselverspilling tegen te gaan, en mensen een lekker, gezond en haalbaar alternatief te bieden voor traditionele catering thuis. Zo willen ze positief bijdragen aan de work-life balance. 

Maar Dagvers is ook:

  • een werkplaats voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt
  • een meerwaarde voor al haar aandeelhouders en stakeholders (financieel of anders)
  • een positieve impact op mens en milieu
  • duurzame voeding en een duurzame levensstijl ingang laten vinden bij een groot publiek via convenience en uitstraling en zo actief meewerken aan de SDG’s (Sustainable Development Goals).

Daarnaast beoogt Dagvers een verticale integratie van alle actoren en ook stakeholders. Op die manier gaat iedereen in het duurzame bad, van producent tot klant. 

Waarden: duurzaamheid, transparantie, stakeholderbetrokkenheid. 

Meer info
Inge De Clerck
Gsm: 0476 83 87 88
inge@dagvers.org
www.dagvers.org

Of via social media:
https://www.facebook.com/dagvers
LinkedIn
Twitter - YouTube

 

Over Dagvers
Dagvers staat voor gezonde, kindvriendelijke en biologische kant-en-klaarmaaltijden gemaakt met biologische ingrediënten, geproduceerd in een korte keten en gemakkelijk duurzaam geleverd. Daarnaast wil DAGVERS een werkplaats zijn voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt en een positieve impact genereren op mens- en milieugebied. Uit de crowdsourcing (online enquête) in oktober 2016 bleek uit de antwoorden van meer dan 500 respondenten dat er een duidelijke vraag was naar dit aanbod. De reward bases crowdfunding die in december 2016 werd gehaald bevestigde de vraag van de markt. In maart 2017 werd vervolgens de cvba opgericht.

Over Quares 
Quares is een onafhankelijke vastgoedspecialist die voornamelijk in de Benelux actief is. De onderneming wordt geleid door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois. Ze heeft als belangrijkste doelstellingen het maximaliseren van het rendement en het innoveren van vastgoed. Hiervoor bezit Quares vier kerncompetenties: Agency, Management, Investment en Consulting.

Contacteer ons
Over Dagvers

DAGVERS staat voor gezonde, kindvriendelijke artisanaal bereide maaltijden gemaakt met biologische ingrediënten, geproduceerd in een korte keten en gemakkelijk duurzaam geleverd. Daarnaast wil DAGVERS een werkplaats zijn voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt en een positieve impact genereren op mens- en milieugebied. Uit de crowdsourcing (online enquête) in oktober 2016 bleek uit de antwoorden van meer dan 500 respondenten dat er een duidelijke vraag was naar dit aanbod. De reward based crowdfunding die in december 2016 werd gehaald, bevestigde de vraag van de markt. In maart 2017 werd vervolgens de cvba opgericht en op 14 mei 2017 sloot DAGVERS met succes haar eerste crowdfundingsactie af waarbij aandelen aan het grote publiek werden aangeboden. DAGVERS levert sinds eind mei 2017 maaltijden via afhaalpunten en aan huis in de regio Antwerpen en breidt haar activiteiten voor levering thuis of op kantoor nu ook uit in Gent en Brussel. Via Smartmat levert Dagvers over heel Vlaanderen bij aankoop van een maaltijdbox. www.dagvers.org