Ouders met kinderen lanceren gezonde & kindvriendelijke dagverse maaltijden aan huis in Brussel

Ouders met kinderen lanceren gezonde & kindvriendelijke dagverse maaltijden aan huis in Brussel

Ondernemende ouders met kinderen lanceren DAGVERS in Brussel. De coöperatieve vereniging mikt op gezinnen die nood hebben aan dagverse gezonde en biologische bereide maaltijden wanneer ze er door tijdsdruk niet toe komen om zelf te koken.  Twee op drie* ouders zeggen verschillende keren per week met dit probleem te kampen. DAGVERS levert de maaltijden aan huis of op afhaalpunten via duurzaam transport. www.dagvers.org

Wie gemakkelijk én gezond én kindvriendelijk wil eten, vindt bij DAGVERS duurzaam bereide maaltijden die je niet met een schuldgevoel opzadelen omdat je je gezin weer een ongezonde snelle maaltijd hebt voorgeschoteld. Ook over de productie moet je je niet schuldig voelen. De DAGVERS-gerechten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt . We gebruiken verse, lokale, biologische en fairtrade ingrediënten zonder bewaarmiddelen, in samenwerking met lokale (bio)boeren. Onze maaltijden worden daarnaast duurzaam verpakt en geleverd”, aldus Inge De Clerck, initiatiefneemster en woordvoerster van DAGVERS.

DAGVERS speelt in op een reële behoefte. Uit een bevraging in opdracht van DAGVERS bij ouders met kinderen én een drukke dagtaak blijkt immers dat meer dan een op vier (28%) drie keer in de week problemen ervaart om gezonde maaltijden op tafel te krijgen. Bij 23% stelt dat probleem zich twee keer per week, bij 15% vier keer per week. Voor 13% is het zelfs vijf, zes en zeven keer per week een uitdaging. Meer dan de helft van de respondenten eet een tot drie keer per week ook take-out of aan huis geleverd eten. Ook kant-en-klare maaltijden uit de supermarkt lossen de nood mee op voor 27% van de gezinnen.

Voor het hele gezin
Uit de bevraging blijkt nog dat 60% altijd met het hele gezin samen eet en 32% meestal. Deze positieve tendens wil DAGVERS bestendigen door gerechten aan te bieden die gesmaakt worden door het hele gezin.

 “We willen variatie en verrassing brengen in onze gerechten, maar ook traditie in ere houden. Elke dag is er de keuze uit twee schotels. Eentje ervan is steeds kindvriendelijk en er is altijd de keuze tussen veggie en vlees of vis. Een constante in onze gerechten is dat ze steeds uit bijna 50% groenten bestaan. Ook bij de kindvriendelijke gerechten, waar we de groenten soms verstoppen. We bieden ook een dagsoep aan. De menu’s wisselen trouwens mee met de seizoenen”, vertelt Inge De Clerck.

Tegen voedselverspilling
Om voedseloverschotten tegen te gaan, laat DAGVERS klanten tot drie dagen op voorhand hun bestelling doorgeven. Zo wordt er niets onnodig gekookt en kopen we enkel de ingrediënten aan die we nodig hebben. Werken volgens deze korte keten maakt het mogelijk om dagverse gerechten te leveren. Waar mogelijk werkt DAGVERS met ‘lelijke’ groenten of overschotten, die anders niet tot bij de consument zouden geraken. Zo vergroten ze de positieve impact van hun werking.

Duurzaam transport met Bubble Post
Voor de levering werkt DAGVERS samen met hun duurzame partner Bubble Post die de maaltijden levert via gekoeld transport. “Ecologisch én voor een eerlijke verloning, want ook dat vindt DAGVERS belangrijk”, vervolgt Inge de Clerck.  “Dagvers koos voor Bubble Post omdat ze voor gekoeld transport de enige duurzame oplossing bieden. Bovendien delen ze onze visie en denken ze met ons mee als start-up.”

“We zijn trots en verheugd om in Brussel te starten met DAGVERS. En om het nieuwe jaar goed in te zetten, trakteert DAGVERS tijdens de maand januari met een gratis thuislevering bij de eerste bestelling”, besluit Inge De Clerck.


NOOT VOOR DE JOURNALIST
The proof of the pudding is in the eating! DAGVERS nodigt u uit om zelf een dagvers, gezonde én duurzame bereide maaltijd uit te proberen. Stuur een mailtje naar lotte@dagvers.org.

*DAGVERS peilde bij 400 gemotiveerde ouders met kinderen (overwegend hoger opgeleide vrouwen) naar hun behoeften op het vlak van maaltijden voor het gezin. 

Contacteer ons
Over Dagvers

DAGVERS staat voor gezonde, kindvriendelijke artisanaal bereide maaltijden gemaakt met biologische ingrediënten, geproduceerd in een korte keten en gemakkelijk duurzaam geleverd. Daarnaast wil DAGVERS een werkplaats zijn voor de kwetsbaren op de arbeidsmarkt en een positieve impact genereren op mens- en milieugebied. Uit de crowdsourcing (online enquête) in oktober 2016 bleek uit de antwoorden van meer dan 500 respondenten dat er een duidelijke vraag was naar dit aanbod. De reward based crowdfunding die in december 2016 werd gehaald, bevestigde de vraag van de markt. In maart 2017 werd vervolgens de cvba opgericht en op 14 mei 2017 sloot DAGVERS met succes haar eerste crowdfundingsactie af waarbij aandelen aan het grote publiek werden aangeboden. DAGVERS levert sinds eind mei 2017 maaltijden via afhaalpunten en aan huis in de regio Antwerpen en breidt haar activiteiten voor levering thuis of op kantoor nu ook uit in Gent en Brussel. Via Smartmat levert Dagvers over heel Vlaanderen bij aankoop van een maaltijdbox. www.dagvers.org